Gebouw

Het duurzaam en multifunctioneel gebouw waarin het Natuurpodium Brabantse Wal is gevestigd, is ontworpen door Personal Architecture BNA. In het gebouw gaan het hostel, het klimbos en het Natuurpodium naadloos in elkaar over.

Gebouw

Een duurzaam en multifunctioneel gebouw

Icoon van duurzaamheid


De houten gevel wordt gemaakt van lokaal gekapt hout en het meubilair van de houten spanten uit de te slopen gebouwen. De verdieping is ten opzichte van de begane grond verschoven. Zo ontstaat er een beschut terras en op de verdieping een beloopbaar heidedak. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van bio based materialen.

Bij het ontwerp is ook rekening gehouden dat gebruikt gemaakt wordt van elkaars ruimtes en voorzieningen. Hierdoor ontstaan lagere bouw- en exploitatiekosten, maar komen ook de verschillende doelgroepen met elkaar in verbinding.

Momenteel werkt Bouwbedrijf Boot aan de realisering van het Natuurpodium Brabantse Wal en het nieuwe Stayokay. In juni 2015 staat de oplevering gepland.