Gebouw

Ons bezoekerscentrum bevindt zich aan de Boslustweg 1, op de 1e verdieping. We delen het gebouw met de Stayokay op de begane grond en het Klimbos.

Aan de zijde van het Klimbos is een brede "tribunetrap", die u over onze mooie daktuin naar de expositieruimte leidt. Vanaf het terras van de Stayokay kunt u via de wenteltrap omhoog. Hier zal in 2018 een uitkijktoren worden geplaatst die uitzicht geeft over de omliggende bossen.

In het café van de Stayokay is een trap omhoog die u meteen bij de prachtige luchtfoto in de expositeruimte brengt. Naast het café bevndt zich ons auditorium. In deze zaal, die zeer geschikt is voor bijeenkomsten, presentaties of film-avonden bereikt u via de "tribunetrap" ons bezoekerscentrum.

Voor de minder-validen is er, naast de Stayokay-receptie en tegenover de wc's, een lift.

Gebouw

Podium voor Natuur en Duurzaamheid

Icoon van duurzaamheid

De houten gevel is gemaakt van lokaal gekapt hout en het meubilair van de houten spanten uit de oude gesloopte gebouwen. De verdieping is ten opzichte van de begane grond verschoven. Zo ontstaat er een beschut terras en op de verdieping een beloopbaar heidedak. Bij de inrichting is gebruik gemaakt van gerecyclede en biobased materialen.

Bij het ontwerp is rekening gehouden dat het Natuurpodium en Stayokay gebruik maken van elkaars ruimtes en voorzieningen. Dit is kostenefficiënt en zorgt ervoor dat de verschillende gasten en bezoekers elkaar ontmoeten. Het gebouw is bedoeld als ontmoetingsplek voor mensen die genieten van de natuur. Dit is volledig in lijn met de intenties van de eerste horeca-ondernemer op deze locatie, bakker Hopmans. Het verhaal van de eerste uitspanning aan de Boslustweg 1 tot het huidige moderne gebouw vindt u in ons bezoekerscentrum. 

Ons gebouw is ook bedoeld als podium voor mensen en organisaties die bezig zijn met duurzaamheid en daar iets over willen vertellen of laten zien. Het Natuurpodium doet haar naam eer aan door expositie- en presentatiemogelijkheden te bieden aan hen.