Natuurpodium

Wat is het Natuurpodium?

Het Natuurpodium is het centrum voor Natuur- & Duurzaamheidseducatie op de Brabantse Wal.

Wij hebben een Bezoekerscentrum dat dagelijks is geopend aan de Boslustweg 1, bij de Stayokay en het Klimbos. Met het Bezoekerscentrum Kraaijenberg (Brabants Landschap) werken we nauw samen.Ons Onderwijsprogramma is jaarlijks gratis beschikbaar voor de scholen in de regio. Wij organiseren in opdracht van onze partners Projecten & Evenementen.

 

Onze doelgroep

KInderen van 4 - 14 jaar. 

Wij streven ernaar dat ieder kind in de regio minimaal 4x op het Natuurpodium komt in schoolverband (3x basisonderwijs en 1x voortgezet onderwijs) en buiten school regelmatig in de natuur komt.

 

Missie

Wij vertalen duurzaamheid naar alledaagse en lokale situaties.

Bij ons leer, ontdek en beleef je de natuur en duurzaamheid dichtbij, in je eigen omgeving. Wij streven ernaar dat onze bezoekers de Brabantse Wal leren kennen, de omgeving (nog meer) gaan waarderen en er (nog beter) voor gaan zorgen.

 

Organisatie

Het Natuurpodium is een stichting met de gemeente Bergen op Zoom en Brabants Landschap als moederorganisaties.

Het bestuur wordt gevormd door vijf onbezoldigde leden, de dagelijkse leiding is handen van de directeur. Diverse partners hebben hebben meegeholppen in de oprichting en ondersteunen ons in ons werk. Stichting Natuurpodium heeft de ANBI status, meer informatie vind je hier. Ons privicay statement vind je hier.

 

Natuurpodium

Wat kunnen de Brabantse Wal en ik voor elkaar betekenen?

Wat kun je bij ons doen?

Bij ons kun je zien, horen, voelen en proeven wat dit gebied zo eigen maakt. Met exposities, expedities, een ontwerpstudio, auditorium en vele activiteiten nemen wij jou mee op ontdekkingstocht. 

Voor wie is het Natuurpodium?

Een bezoek aan het Natuurpodium is voor iedereen. Wij bieden speciale arrangementen voor onderwijs en bedrijven aan. Meer informatie kun je opvragen bij Robert Deliën via: robert.delien@natuurpodium.nl of 06 - 22 469 784.

Waar ligt het Natuurpodium?

Ons bezoekerscentrum bevindt zich in het hart van de Brabantse Wal aan de Boslustweg 1 in Bergen op Zoom. We delen de locatie met Stayokay en samen met het Klimbos vormen we de Natuurpoort Lievensberg. Dit gebied heeft voor ieder wat wils. Van outdoor activiteiten, tot overnachtingen en catering.

We werken nauw samen met bezoekerscentrum Kraaijenberg aan de Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. Dit bezoekerscentrum wordt beheerd door Brabants Landschap en ligt aan het Markiezaatsmeer.

 Jaarverslagen

Het financieel jaarverslag 2016 vindt u hier.