Kanjers Kerstboominzameling in het zonnetje 05.02.2018

 

 

Woensdagmiddag  24 januari deelde wethouder Yvonne Kammeijer prijzen uit aan een flink clubje Bergse kids, dat begin januari heel veel kerstbomen wist in te zamelen. Deze jeugdige Supporters van Schoon zijn samen het jaar goed begonnen met het inzamelen van kerstbomen.

Een zeer goed begin want die  bomen worden duurzaam verwerkt tot houtsnippers voor tuinpaden. En daar is de gemeente en het Natuurpodium erg blij mee want zo werken we samen aan een duurzame en schone buurt.

 

Eervolle vermeldingen

Er zijn maar liefst 1400 kerstbomen opgehaald door de jeugd. Waar vooral veel jeugd aan heeft mee geholpen. Naast het uitdelen van de drie hoofdprijzen waren er ook een aantal eervolle vermeldingen. Die kregen allemaal een waardebon van het Natuurpodium Brabantse Wal  aangeboden.

De kids van de Faurestraat hebben 100 bomen ingezameld, de Bergse Ninja's 112 exemplaren en Team Tjibbe van de Bergse Plaat kwam met 140 kerstbomen op de proppen. Zij kregen allemaal een Natuurpodiumprijs overhandigd.

 

De hoofdprijzen

Er waren dit jaar twee derde prijzen, omdat beide teams 150 bomen hadden opgehaald. De derde prijs winnaars waren het duo Maaike en Kevin en het duo Fleur en Bram. Vervolgens mocht Bethsaïda naar voren komen voor de tweede prijs. Want ze had wel 155 bomen opgehaald. De groep die zichzelf Aardappel had genoemd, uit Fort Zeekant won de hoofdprijs.

 

Supporters van Schoon

Natuurlijk verdiende alle helden ook wel onze jeugdige Supporters van Schoon, een stevig applaus. Wilt u ook meewerken aan een duurzame schone buurt dan kan dat weer tijdens de Bergen op Schoondagen op 23 en 24 maart 2018. Aanmelden kan daarvoor binnenkort bij het Natuurpodium via  http://bit.ly/bergenopschoondag2018.