Brabantse Wal Dag 17.05.2016

Op zondag 22 mei 2016, organiseert de Streekorganisatie Brabantse Wal de 8e editie van de Brabantse Wal Dag. Het evenement vindt dit jaar plaats in Bergen op Zoom, op en nabij landgoed Lievensberg en belooft een gevarieerd programma dat in het teken staat van ontdekken, proeven en beleven.

Lokale ondernemers, verenigingen, natuurorganisaties, onderwijsinstellingen en overheden presenteren op deze dag het bijzondere aanbod van de Brabantse Wal op het gebied van toerisme en recreatie. Het evenement is gratis toegankelijk en biedt voor elk wat wils!

 

Datum: Zondag 22 mei 2016

Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur

Toegang is gratis!

 

Locaties:

Landgoed Lievensberg en de Heidetuin
Balsedreef 1, Bergen op Zoom

Natuurpodium 'Brabantse Wal'

Boslustweg 1, Bergen op Zoom

Stadsboerderij de Kleine Kievit

Balsedreef 21, Bergen op Zoom

Franken Fruit

Balsedreef 1, Bergen op Zoom


Programma
Elke locatie vertegenwoordigt een ander thema. Op het landgoed zelf, in de Heidetuin, staan toerisme, recreatie en het Theater van het Goede Leven centraal. Het traditionele festival, waar lokale ondernemers en organisaties hun producten en diensten onder de aandacht brengen, vindt hier plaats. Op deze gezellige markt, krijgt u een voorproefje van de gastvrijheid van de streek. Op Stadsboerderij de Kleine Kievit gaat het om Agrofood, Gastronomie, Natuur en Beweging. Hier kunt u volop genieten van lokale producten en er zijn leuke activiteiten voor de kinderen te vinden. 

Bij de StayOkay vindt u een heuse innovatiebeurs. Hier kunt u ontdekken wat de Brabantse Wal in huis heeft als het gaat om innovatie, duurzaamheid en verrassende ontwikkelingen. Wilt u bijvoorbeeld eens een echte 3d printer in werking zien? Kom dan vooral ook even langs op deze locatie, waar onderwerpen als de Biobased maakindustrie, Living labs en onderwijs centraal staan. 

Praktische informatie
Vanwege de verwachte drukte, wordt u verzocht om zo mogelijk te voet of met de fiets te komen. Komt u op de fiets, dan maakt u zelfs kans op mooie prijzen! U kunt uw fiets stallen op de parking aan de Balsedreef tussen Franken Fruit en ’t Appeltje. Komt u met de auto, dan is er ruime gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van het evenemententerrein: de parking bij de Sporthal Gageldonk, het parkeerdek van het Bravis Ziekenhuis en de parkeerplaats van het crematorium aan de Mastendreef zijn alle beschikbaar. Vanaf deze locaties kunt u tussen 11:00 en 17:30, met een gratis pendeldienst, richting activiteitenlocaties. Op de Balsedreef kunt u er ook voor kiezen om u te laten vervoeren, kies uit een charmant familietreintje of een hippe shuttle op zonne-energie. De locatie zelf is autoluw. Op de website vindt u een overzichtskaartje van het gebied met alle parkeervoorzieningen en pendeldiensten.

Voor meer informatie: www.debrabantsewal.nl