De Expositie

Zowel op het Natuurpodium als op de locatie Kraaijenberg staan exposities die het bezoeken waard zijn. Net als bij de projecten en workshops geldt ook hier dat de Brabantse Wal, natuur en duurzaamheid het kader vormen. Vervolgens heeft iedere activiteit zijn eigen hoofdthema: natuur, cultuur(historie) of economie. de expodities zijn interessant voor iedereen: het maakt niet uit of je 4 of 99 jaar bent.

 

Leer, ontedek, beleef de Brabantse Wal!

Expositie Natuurpodium 

De leerlingen worden ontvangen bij de larger-than-life luchtfoto van de Brabantse Wal. Hier bespreken we met de leerlingen wat de Brabantse Wal is en wat duurzaamheid betekent. Vervolgens gaan de leerlingen op ontdekkingstocht. De leerlingen maken speurtochten, die hen langs alle onderdelen van de expositie leiden of ze maken opdrachtbladen bij vaste onderdelen van de expositie (circuitmodel). Ter afsluiting bespreken we in de Verhalenhoek wat ze hebben ontdekt, wat ze interessant vonden en waarover ze meer willen weten.

De expositie is interactief en bestaat uit thema’s dieren, seizoenen & landschappen, biobased & afval, Bergse pottenbakkers & verdronken dorpen. Daarnaast is er de doorlopende wisselexpositie, die het Natuurpodium vaak wisselt of compleet aanpast.


Expositie Kraaijenberg

De expositie Kraaijenberg richt zich op het Markiezaatsmeer en de natuur eromheen. De leerlingen ontdekken welke vogels en andere dieren er in het waterrijke gebied leven.

De expositie is geschikt voor alle leeftijden. Vast onderdeel is de expotafel ‘Brabantse Wal’ waar leerlingen kennismaken met de vogels en dieren die in en om het Markiezaatsmeer leven. Op een andere plek kunnen ze een jonge opgezette Zeearend, de trotse koning van het luchtruim, van dichtbij bekijken.

Verder is de expositie uitgebreid met vier nieuwe belevenissen, waarbij de leerlingen een kijkje kunnen nemen onder de grond, in het water, vanuit de lucht en naar de lucht. Ook de klimtoren met prachtig uitzicht over de Brabantse Wal blijft een gewild onderdeel.