Een zinnenprikkelende tentoonstelling

Bij het Natuurpodium staat een tentoonstelling die jou alle ins & outs geeft over de natuur op de Brabantse Wal. Er valt van alles te ontdekken, te leren en te beleven. Daarnaast staan er regelmatig wisselexposities die op verschillende wijze meenenem naar en je wegwijsmaken over het prachtige gebied waarin we leven. Een bezoek aan het Natuurpodium is interessant voor iedereen. Het maakt niet uit of je 4 of 99 jaar bent. Het is gratis én het ideale uitje tijdens een regenachtige dag. 

 

Telkens iets nieuws ontdekken, leren en beleven.

Speurtochten

Tijdens de hele vakantieperiode kun je bij het Natuurpodium naast de reguliere en de wisselexpositie ook vier verschillende speurtochten doen. Daarvoor ga je kriskras door de hele expositieruimte en beantwoord je vragen die gaan over de Brabantse Wal. Kraak je de kluis en is je oplossing goed, dan ontvang je een leuke attentie.

 

Zoveel te doen en te ontdekken

  • Ben je niet zo’n speurneus … geen zorgen er valt namelijk zoveel te ontdekken. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier voor je op:
  • Ontmoet enkele bewoners van de Brabantse Wal. Leer waar ze wonen, hoe ze leven, wat ze eten en hoe hun pootafdruk eruitziet.
  • Dobbel je eigen Brabantse-wal dier bij elkaar en maak hem met magnetische vormen na op de wand.
  • Speel een quiz, maak een selfie van jezelf als typische Brabantse-Wal figuur, bekijk de films of zoom in op de plattegronden om nog meer te weten te komen over de Brabantse Wal.
  • Of bekijk de prachtige foto’s van de wisselexpositie ‘Zoomland’ waarop je de flora en fauna op de Brabantse Wal in beeld ziet.

 

Zelf exposeren?

Ben jij een kunstenaar en heb je werk waarvan jij denkt dat het past binnen het Natuurpodium? Neem contact met ons op! Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken of wij een match zijn en hoe jij het Natuurpodium kunt gebruiken.